Nytårskur 2012 for erhvervslivet i Sønderborg

Den 5. januar 2012 deltog DanRevision Gruppen med Dr. Lars Eriksen i den traditionelle nytårskur på Alsion i Sønderborg.

Nytårsreceptionen i Sønderborg afholdes af Sønderborg Byråd og SET, Sønderborg Erhvervs- & Turistcenter. Borgmesteren Aase Nygaard, bød de ca. 400 gæster fra politik og erhvervsliv velkommen og forklarede kommunens initiativer for det kommende år, især på det økonomiske område. Allerførst på programmet står projektet „Sønderborg som Europæisk Kulturhovedstad 2017“. Alle initiativer indenfor kommunen og erhvervslivet trækker p.t. på samme hammel, for at dette projekt lykkes og som skal skaffe over 400 arbejdspladser til regionen. Et yderligere projekt indenfor den kommunale erhvervsstøtte er at trække flere akademikere til erhvervslivet i kommunen. For statistikken viser, at hver akademiker i erhvervslivet trækker 4 yderligere arbejdspladser med sig. Kommunen er åben overfor grænseoverskridende initiativer, for kommunalpolitiken har idag erkendt, at der et nødvendigt at tænke i regioner og over grænserne. De fælles samtaler om bl.a. et fælles industriområde har allerede vist sig meget lovende. Grænseregionen har netop sin styrke i to sprog og to lande og det forbinder mere end det adskiller.
Kommunaldirektør Søren Bonde Hansen præsenterede målene for sin nye position. Til årsskiftet er han som sønderjyde fra Aabenraa skiftet fra en lignende stilling ved Kommune Odense til Sønderborg.
Direktør Michael Willemar fra Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter SET, præsenterede de høje mål for kommunens turist- og erhvervsfremme. I år skal alle sejl sættes for at opfylde kommunens mål. Især for iværksætterne og vækst-virksomhederne. Derudover forventer man en tydelig vækst, når motorvejen snart ender direkte ved porten til Sønderborg.

Dr. Lars Eriksen fra DanRevision Gruppen deltog som repræsentant for det grænseoverskridende erhvervsliv. Der blev drøftet økonomisk og skattemæssigt interessante emner indenfor det dansk-tyske erhvervsliv. Endnu en gang viste det sig, at DanRevision Gruppen er en fast bestanddel af de grænseoverskridende initiativer.

DanRevision Gruppen, 26.01.2012

Dr. Lars Eriksen

Dr. Lars Eriksen

Dr. Lars Eriksen

← zurück